Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
08.09.2010 17:25:31
Aktualności: Ukazał się nowy wpis: Po sznurku do kłębka

Serwer jest aktualnie wyłączony na czas nieokreślony.
Ether Fields Project - Forum  |  Forum Publiczne  |  Ogłoszenia i Informacje  |  Wątek: Black EYE 0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Strony: [1] 2 Drukuj
Autor Wątek: Black EYE  (Przeczytany 868 razy)
Sagaceil
Ekipa EtherFields
MuttaFikka Member
*

Inżynier sztabowy

« : 04.02.2010 11:30:10 »

Może nie każdy zauważył drobną różnicę na forum. Mianowicie logo w stopce. Jest to nowe logo teamowe.

Team nowi miano Black EYE. Na koniec lutego powinna też być uruchomiona oficjalna strona EF'a oraz strona studia BE.

Nie bardzo chce zdradzać kilku szczegółów, ale jeśli kroi się coś fajnego jeśli chodzi o projekt EF. Ha ! A teraz macie zagwostkę Wink

to Jaa to bugi w grze
Darqo
Jr. Member
**

« Odpowiedz #1 : 04.02.2010 13:17:27 »

No ciekaw jestem co to za niespodzianka. A co do nazwy teamu to trochę dziwnie mi się skojarzyło. Cheesy
Wilq
Full Member

Geass User

« Odpowiedz #2 : 04.02.2010 13:53:12 »

nie no nie przesadzaj Black moze byc... jakby bylo Cocolate EYE no to mozna sie czepiac xD

kremuwa
Użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : 06.02.2010 21:46:26 »

Mnie raczej skojarzyło się z popularnym szczególnie w Niemczech systemem RPG:
http://de.wikipedia.org/wiki/Das_Schwarze_Auge
Brainer
Ekipa EtherFields
Użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : 11.02.2010 23:05:25 »

A mnie się kojarzy dziwnie (kryminalnie i plagiatogennie) z nieistniejącym już studiem Black Isle odpowiedzialnym za kultowe cRPG

Kiedyś ludzie byli sobie bliżsi.
Musieli.
Broń nie niosła daleko.
Sagaceil
Ekipa EtherFields
MuttaFikka Member
*

Inżynier sztabowy

« Odpowiedz #5 : 11.02.2010 23:36:37 »

Rzeczywiście, mają 50% wspólnego ( sama nazwa, bez loga nawet ). Zobaczymy co będą mówić za 3 miesiące osoby, które pierwszy raz stykną się z projektem. Wszyscy mają odczucia, bo to coś nowego i porównują z tym co już jest gdzieś tam. Nowe osoby zaakceptują logo i nazwę autonomicznie, bez wdawania się w szczegóły. To tak, jakby teraz zastanawiać się dlaczego Blizzard, to Blizard, a nie Pink Ponny Wink

to Jaa to bugi w grze
Brainer
Ekipa EtherFields
Użytkownik
*

« Odpowiedz #6 : 12.02.2010 00:16:29 »

Ale przeczytaj Black Eye (blek aj) i Black Isle (blek ajl)
wystarczy? Cheesy

Musieli.
Broń nie niosła daleko.
Sagaceil
Ekipa EtherFields
MuttaFikka Member
*

Inżynier sztabowy

« Odpowiedz #7 : 12.02.2010 00:23:12 »

Dobra, dźwiękowo może i podobne, ale uwierz mi, wątpię żeby taka zdecydowana większość osób czytała poprawnie Isle jako [ajl] Wink Trzeba myśleć i być obytym z angielskim, żeby załapać. Tak jak ja byłem ponad miesiąc w Chicago, a po powrocie nie mogłem się podtrzymać od śmiechu, jak widziałem restauracje "Fart" Cheesy Przed wyjazdem raczej bym się nie uśmiał ;P

to Jaa to bugi w grze
diuk
Użytkownik
*

« Odpowiedz #8 : 12.02.2010 14:07:44 »

Mnie się nazwa podoba Smiley

A jeśli są jakieś poszlaki i skojarzenia z nazwą innego zespołu to nie ma w tym nic karygodnego, szczególnie, że przecież wymyślając nawę nikt normalny nie zastanawia się czy aby nie istnieje nikt inny kto ma zbliżoną w tak minimalnym stopniu do niego..

Mamy różne nazwy zespołów... I ten jest zupełnie dobry, dużo jest "Coś tam Coś tam Studio", inne są bardziej oryginalne jednowyrazowe albo bardziej ogólne niż kojarzące się z czymś konkretnym, np. Electronic Arts, a Black Eye brzmi miło i RPGowo, a przecież taki jest klimat tej gry. Smiley

Logo też jest fajne. Łatwo zapamiętać i logo i nazwę, chociaż logo może się mylić z jakimś innym logo z okiem, ale to też jest powszechny problem, więc nie ma się czym przejmować, ten kto ma zapamiętać i skojarzyć to raczej skojarzy. Szczególnie po postrzępionej powierzchni.

Bardziej mnie szczerze mówiąc zastanawia geneza nazwy Ether Fields, fonetycznie jest bardzo ładna, domyślam się, że jej znaczenie jest zupełnie oczywiste Eteryczność, Pola, ogólnie to duży plus za nazwę, ale chciałbym wiedzieć czy istnieje coś esencjonalnego, jakaś myśl, która doprowadziła do powstania tej nazwy.. Smiley (Jak ktoś zna odpowiedź to wystarczy edit mojego posta jeśli nie chcecie pisać o tym w tym temacie)

krizzMe
Ekipa EtherFields
Full Member
*

Security

« Odpowiedz #9 : 12.02.2010 14:21:15 »

nazwa teamu jest dobra... nalezy tylko opracowac ciekawe logo
Vallhalen
Sr. Member

« Odpowiedz #10 : 12.02.2010 16:36:04 »

nazwa teamu jest dobra... nalezy tylko opracowac ciekawe logo
Na moje oko logo jest fajne Cheesy

Brainer
Ekipa EtherFields
Użytkownik
*

« Odpowiedz #11 : 12.02.2010 17:03:46 »

znajomy reklamowiec nie zostawił na nim suchej nitki Wink

Musieli.
Broń nie niosła daleko.
diuk
Użytkownik
*

« Odpowiedz #12 : 12.02.2010 17:09:59 »

znajomy reklamowiec nie zostawił na nim suchej nitki Wink

Cheesy

ALe szczerze, czy to jest teraz aż takie ważne>?

To całe logo, nazwa, jak dla mnie to sprawa drugorzędna. Najważniejsza jest sama gra i jej zawartość. Jeszcze rozumiem gdyby team się nazywał
Pink Ponny
Tongue Wydaje mi się, że nazwa i logo są drugorzędne w procesie produkcji i że w pewnym sensie to sam "content" wymusza nazwę i logo, nie jest tak trochę?
ogur
Ekipa EtherFields
Sr. Member
*

MORDerator

« Odpowiedz #13 : 12.02.2010 17:12:06 »

W sumie produkt promuje logo i logo z czasem samo się przyjmuje. Większość firm ma loga jako po prostu tekst z nazwą firmy, i czasem jakiś graficzny element, ale w sumie... np logo Blizzarda tak na prawdę to nie jest jakieś super szałowe, jest po prostu OK, Bioware to samo, w logo Ubisoftu te kółka to nawet takie sa bez wyrazu, a firmy są znane. Oczywiście, ze sposób zaprzeczyć że np logo Addidasa czy Nike jest znane, ale to dlatego że są proste, a marka bardzo rozpowszechniona.

Vallhalen
Sr. Member

« Odpowiedz #14 : 12.02.2010 23:18:20 »

Nalezy sobie zdawać sprawę że wielkie marki są kojarzone bo na ich promocje wydaje sie miliony dolaów gdyby blizzad nazywł sie "pink ponny" to itak byłby popularny ze wzgledu na kase to proste. Smiley

Strony: [1] 2 Drukuj 
Ether Fields Project - Forum  |  Forum Publiczne  |  Ogłoszenia i Informacje  |  Wątek: Black EYE
Skocz do: